Dependenta de zahar - partea I

Dependenta de zahar - partea I

Dependenta de zahar  este problema care apare de la cele mai fragede varste. Ea este considerata dependenta alimentara cel mai des intalnita din Romania, dupa cum spun statisticele. Dar i se da atentie doar cand sunt vizibile problemele de sanatate, cum ar fi obezitatea sau diabetul zaharat.

Mai precis, un roman consuma in medie 30 de kg de zahar anual, in timp ce media europeana este de 16 kg. In general, oamenii nu realizeaza acest lucru; multi dintre ei nu considera ca fac parte din categoria marilor consumatori de zahar.

Va propunem un exercitiu simplu: verificati fiecare eticheta de pe produsele pe care le consumati in mod regulat, pentru a vedea cantitatea de zaharuri mentionata.

Se stie ca produsele de cofetarie sau bauturile carbogazoase au un continut ridicat de zahar, dar nu ne-am astepta ca aproape orice aliment cumparat din supermarket sa aiba zahar in compozitie. Sa incercam identificarea elementelor componente ale banalului mustar. Pana si acesta contine zahar. Exemplele pot continua cu o gama variata de produse.

Va este cunoscut faptul ca cele mai multe persoane consuma alimente dulci pe fond de stres. Dulcele este asociat ideii de recompensa. Aceasta asociere este o bariera mai greu de invins si necesita vointa. Dar rezultatele eliminarii zaharului din alimentatia zilnica sunt uimitoare: creste cantitatea de energie resimtita in intregul organism, acesta fiind cuprins de o stare generala de bine.

Cei care au probleme la nivelul tenului si al pielii vor observa in scurt timp efectele renuntarii la zaharuri. Starea de oboseala si poftele alimentare se resimt in mai mica masura. Durerile de cap si tulburarile digestive dispar aproape in intregime.

Nu este usor sa renunti, mai greu este in primele zile, insa cu timpul, te acomodezi.

 

Cezar Gregoriev / www.fitness.com.ro

Postat in 2016-07-07 de Cezar Gregoriev 0 746

Adauga un comentariuLeave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Categorii blog

Ultimele comentarii

No comments

Cautare in blog

Prev
Next

No products

To be determined Shipping
0,00 lei Total

Finalizare Solicitare