Sauna in conceptul de SPA

Sauna in conceptul de SPA

Intensitatea activitatii mentale cat si fizice pe de-o parte precum si timpul liber din ce in ce mai scurt, pe de-alta parte, au facut necesara o reabilitare rapida si de calitate – cum este o sesiune de Spa.

Sunt multe componente care fac parte din acest concept, care imprumuta si ceva principii din practica orientala, iar cele mai cunoscute poate, sunt: sauna si masajul.

Indiferent de varsta sau ocupatie, saunele sunt ideale pentru cresterea imunitati, eliminarea starilor de rãceala, detoxificarea organismului, efectul relaxant, avand chiar si un efect afrodisiac.

Traditional, aceste saune sunt instalate in casa fiecaruia dar, in ultimi zeci de ani, aceste saune se gasesc aproape in toate locatiile Spa, cluburile de fitness, saloane de frumusete, hoteluri, cluburi sportive.

Se face o diferentiere clara intre saunele uscate, unde temperatura de folosinta ajunge frecvent in jur 95 º C si sauna cu abur unde se pastreaza temperatura aburilor in jur de 55 º C. Exista saune Uscate traditionale, saune cu aburi, saune Infra si saune mixte de tip SPA - i se mai spune si « wellness » sau « soft » , care includ intr-un singur modul atat o sauna uscata cat si una umeda, lasand utili-zatorului alegerea, in functie de propria rezistenta sau de scopul sesiunii de sauna.

Constructia acestor saune de catre firma suedeza TYLO, a fost indelung imbunatatita, de peste 65 de ani de cand functioneaza.

La saunele uscate, peretii sunt dublati cu lambriuri din esente tari, cu îmbinãri etanse. La interior fiecare încãpere este lambrisata în lemn de plop american, anin , frasin sau conifer suedez, esente de lemn indelung tratate inainte de punerea in lucru. Toate suprafetele de sticlã (usa, geamuri, pereti intregi) folosite în cabina de saunã sunt din geam Securizat de 8 mm iar incalzitoarele ating temperature dorita in max. 20 de minute. La fel la saunele cu abur, peretii, banchetele si tavanul sunt confectionate dintr-un material ECO turnat in vid deci - compact si fara goluri, pentru a eliminat posibilitatea aburilor de a eroda ; cu scaune in forma de alveola si optional segmente de serviciu pentru sampon sau sapun ofera un confort poate neasteptat intr-o sauna.

Optional, sectiunile de pereti din sticla au un scop estetic dar si functional eliminand complet senzatia de “claustrofobie”, facand posibila si urmarirea unui monitor TV din afara saunei.

Designul elegant specific Scandinav, include si iluminarea in consola exterioara sau in spatele banchetelor, pe unul din pereti, precum si multe zeci de optionale: galeata si lingura de lemn traditionale, clepsidra, termometrul, arome si uleiuri de sauna, terapii cu lumina colorata si multe, multe alte accesorii.

Acestea fac farmecul unei sesiuni in sauna. În functie de dorintele clientilor, saunele se pot realiza desigur si pe “comanda” in diferite forme si marimi si din mai multe tipuri de lemn.

O saunã poate fi instalatã în orice camerã din casã, din pivnitã si pânã la mansardã, unde ai spatiul necesar si unde ai acces la current electric (220 V/380), scurgere apa si posibilitatea de aerisire. Se recomandã ca instalatia electricã sã fie fãcutã de un electrician autorizat (echipa montaj TYLO), iar toate componentele saunei sa fie comandate la acelasi furnizor – TYLO pentru a nu crea disfunctiuni si chiar risc de incendii.

Garantiile oferite de Producatorul TYLO sunt de 5 ani pentru incalzitoare si 5 ani pentru camerele de sauna.

Postat in 2016-08-05 de Cezar Gregoriev 0 886

Adauga un comentariuLeave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Categorii blog

Ultimele comentarii

No comments

Cautare in blog

Prev
Next

No products

To be determined Shipping
0,00 lei Total

Finalizare Solicitare