De ce CROSSFIT-ul asigură un nivel de fitness total?

De ce CROSSFIT-ul asigură un nivel de fitness total?

Pentru a înțelege ce este “crossfit”, trebuie ca “cele zece domenii de fitness” să-ți fie cunoscute: rezistenta respiratorie/cardio, vitalitate, forță, coordonare, flexibilitate, putere, viteza, agilitate, echilibru, precizie. Ele sunt baza acestui sistem de antrenament.

Crossfit asigură un nivel de fitness total. Echilibrul fizic se obține prin combinarea mai multor tipuri de antrenamente: gimnastică, sprinturi sau alergări pe distanțe mari, antrenament cu greutăți sau genuflexiuni.

Acest tip de antrenament a fost folosit initial în armată, școlile de pompieri și de poliție.
Este solicitant atât fizic, cât și psihic - ambele trebuie să fie în echilibru. Iată câteva exemple dintre elementele componente introduse ulterior de catre atleți: săritul corzii și urcatul ritmic pe cutii Plyometrice, vâslitul, alergările sau exercițiile tipice cu kettlebells, lucrul cu bare, etc.

Scopul final este de a dezvolta masa musculară în mod echilibrat pe întregul corp.
Dacă antrenamentul se efectuază fără un program strict și fără o îndrumare profesională, există riscul de accidentare temporară sau permanentă, chiar și pentru sportivii experimentați, îndeosebi în zona spatelui sau articulațiilor,

Nu se pune accentul pe tehnica de execuție, ci pe viteză și pe greutatea ridicată. Antrenamentul garantează obținerea rezultatelor, dar este și foarte controversat.

Rezultatele pot aparea foarte repede, dar trebuie respectate conditiile de siguranta si o anumită nutriție. Crossfit este o provocare, antrenamentul fiind foarte solicitant.

Este pentru cei care audeja o anumita pregatire fizica si o mare voință, un dram de curaj in a se aventura și finaliza, pentru cei care deși ating epuizarea, sunt capabili să își depășească limitele...sa mai faca inca un pas !!

Cu ajutorul Structurilor Functional CAGE și accesoriile potrivite, efortul fizic depus are rezultate spectaculoase.


Contact: 

www.fitness.com.ro / www.echipamentefitness.ro

Cezar Gregoriev - 0722.368.037

Postat in 2017-05-19 Fitness 0 1103

Adauga un comentariuLeave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Categorii blog

Ultimele comentarii

No comments

Cautare in blog

Prev
Next

No products

To be determined Shipping
0,00 lei Total

Finalizare Solicitare