Obiectivul Antrenamentului Dinamic functional

Obiectivul Antrenamentului Dinamic functional

ANTRENAMENTUL DINAMIC FUNCTIONAL are ca obiectiv creșterea capacitatii fizice a unei persoane, in activitatile cotidiene sau eforturile specifice unei meserii sau aptitudini sportive. El este practicat atat de sportivi cat si de oameni obisnuiti, in salile de fitness.

Acest tip de antrenament a fost imprumutat din pregatirea militara.

In Componența antrenamentului funcțional intra in general:

-              exerciții cardio statice sau cu deplasare, aerobice

-              exerciții de tonifiere musculara intensa, anaerobice

-              exerciții cu propria greutate – gravitationale-  sau cu accesorii diferite.

Orice persoană care dorește să își mențină sau sa-si imbunatateasca capacitattea de a FUNCTIONA optim in viata, trebuie sa practice acest tip de antrenament.

Alimentația și hidratarea sunt importante în cazul antrenamentului functional, fiind necesar să fie adaptate acestui gen de antrenament, cu efort fizic crescut.

Cum sunt selectate exercițiile fizice?

Depinde care este obiectivul urmărit: dezvoltarea forței musculare, a rezistenței, a vitezei sau pur și simplu scăderea în greutate. Exercițiile fizice sunt adaptate fiecărui practicant. Ideal este sa vorbiti initial cu un Instructor de specialitate!

Recomandarea este ca antrenamentul funcțional să se execute în sistem circuit, cu posturi fixe de lucru, iar timpul alocat să fie de 30-40 de secunde pentru fiecare post. In cazul antrenamentului „in grup” incălzirea initiala și relaxarea de la final sunt efectuate în același timp de către toți participanții dintr-un grup.

Este bine ca antrenamentul funcțional să conțină si elemente de distracție sau competiție, de tip întrecere între participanți sau - contra cronometru.

Organismul reactioneaza pozitiv atunci cand este solicitat atât din punct de vedere fizic, cât și psihic – in acelasi timp.

Contact: 

www.fitness.com.ro / www.echipamentefitness.ro

Cezar Gregoriev - 0722.368.037

Postat in 2017-05-12 Fitness 0 842

Adauga un comentariuLeave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Categorii blog

Ultimele comentarii

No comments

Cautare in blog

Prev
Next

No products

To be determined Shipping
0,00 lei Total

Finalizare Solicitare