Nivele recomandate de activitate fizică pentru adulți

Nivele recomandate de activitate fizică pentru adulți

La adulții cu vârste între 18-64 ani, activitatea fizică include: activități fizice în timpul liber (de exemplu: mersul pe jos, dans, grădinărit, drumeții, înot), drumul spre locul de muncă (de exemplu mersul pe jos sau cu bicicleta) și exerciții planificate, în contextul activităților zilnice.

Recomandări pentru a îmbunătăți aptitudinea cardiorespiratorie și musculară, sănătatea osoasă, și chiar depresie:

Adulții cu vârsta cuprinsă între 18 și 64 de ani trebuie să efectueze cel puțin 150 de minute de activitate fizică aerobică cu intensitate moderată de-a lungul săptămânii sau să efectueze cel puțin 75 de minute de activitate fizică aerobică cu intensitate intensă pe parcursul săptămânii .

ACTIVITATE AEROBICA definitie :

  • Activitatea aerobica trebuie facuta in sesiuni repetabile la scurte perioade de pauza - de minimum 10 minute.

Pentru a avea beneficii suplimentare pentru sănătate, adulții ar trebui să-și mărească activitatea aerobică cu intensitate moderată la 300 de minute pe săptămână sau să-și stabilească un interval de 150 de minute de activitate fizică aerobă intensă pe săptămână sau o combinație echivalentă de activitate intensivă moderată și intensă.

Activitățile de întărire a muschilor intregului corp (FITNESS) sau ai inimii (CARDIO, JOGGING, etc.) trebuie să se desfășoare pe cat posibil separat, în 2 sau mai multe zile pe săptămână. In Romania, frecventa medie de vizite in Gym a unui abonat - este de 1,5 ori pe saptamana.


Stiudii elaborate demonstrează că persoanele active au următoarele beneficii:

  •         Rată mai scăzută de mortalitate din boli cardiace, hipertensiune arterială, accident vascular cerebral, diabet de tip 2, sindrom metabolic, cancer de colon și de sân și depresie;
  •         Dezvoltă un risc mai scazut pentru fractură de șold sau vertebrală;
  •         Percep întreaga lor existență printr-o prismă optimistă, iar performanțele proprii din zona sportivă îi motivează
  •         Reușesc mai ușor sănu aibă scăderi/creșteri bruște de greutate, au o masă corporală și o compoziție corporala mai sănătoasă.

Zona fitness  a luat amploare în România atât în rândul tinerilor, cat si în rândul persoanelor de peste 55 de ani. Unii se hotărasc să recupereze anii în care nu au facut sport suficient și devin astfel mai pasionați de sport.

Contact: 
www.fitness.com.ro / www.echipamentefitness.ro

Cezar Gregoriev - 0722.368.037

 

 

Postat in 2017-10-06 Fitness 0 1484

Adauga un comentariuLeave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Categorii blog

Ultimele comentarii

No comments

Cautare in blog

Prev
Next

No products

To be determined Shipping
0,00 lei Total

Finalizare Solicitare