Dacă sunteţi dispus să investiţi într-un centru SPA, vă recomandăm citave puncte de plecare, câteva repere de care să ţineţi seama: armonia mediului ambiant, realizarea unei legături între atmosfera de SPA şi terapiile practicate şi desigur, multă creativitate şi inspiraţie. http://fitness.com.ro/content/12-medical-spa-wellness-group
Pentru a realiza Designul unui Spa, se porneşte mai întâi, impreua cu Initiatorul si Proprietarul viitoarei locatii, de la mici schiţe detaliate care treptat se vor transforma în proiectul propus. Trebuie avute în vedere mai multe aspecte, ca: specificul locatiei, sursele si resursele naturale, dimensiunea spaţiului, iluminatul natural şi artificial, mobilierul, personalizarea prin muzica si culoare, specificul olfactiv al viitoarelor proceduri, etc.
Accentul se pune pe implicarea tuturor simturilor, ambiental, eleganţă, simplitate, într-un cuvânt pe Estetică & Functionalitate. Echipa care va putea pune în practică proiectul dvs. va fi formată dintr-un designer, un arhitect, un consultant SPA şi un inginer constructor. Aceştia sunt experimentati, vizionari în ceea ce priveşte cristalizarea Personalitatii viitorului Spa, profesionisti in culoarea, textura şi materialele ce vor fi folosite. Lucrând împreună, ei fixează coordonatele de ambianţă, decor, design.
Referitor la alegerea materialelor viitorului SPA, câteva lucruri ar trebui să fie în atenţia dvs.: umiditatea intr-un Spa se ridica in jur de 65%, protejarea elementelor din zonă împotriva oxidării, durabilitatea şi siguranţa materialelor, tratarea lemnului pentru creşterea rezistenţei, utilizarea unui cartuş termostatic pentru robineţi, folosirea sticlei - geamul securizat -, dotarea cu podele anti-alunecare…si multe, multe alte specificatii si necesitati ce trebuie respectate.
Este importantă de la inceput – IDEEA DE AFACERE - adica definirea conceptului viitorului SPA: spa urban sau spa integrat într-un hotel sau medi-spa sau spa de destinatie, etc – vezi http://fitness.com.ro/content/12-medical-spa-wellness-group .
Acest lucru se stabileşte înainte de formarea echipei şi de începerea designului. Sunati-ne! Spaţiul va trebui să respecte standardele minime în realizarea proiectului de desing interior. Un rol important în designul unui SPA îl are LUMINA NATURALA. Lumina poate încălzi sau răci atmosfera unui spaţiu. Lumina mai slabă este percepută ca fiind mai puţin agresivă: pentru Lumina artificiala - lumânările, lămpile, iluminarea din podea, pereţi, ca şi complementarea cu lumina naturală, toate se iau în considerare.
Alegerea si definirea ZONELOR VERZI cu elemente din natură integrate în SPA, se face cu multa grije, în funcţie de tema spaţiului amenajat, care poate fi de exemplu: marină, montană, exotica, retro sau eco.
Alţi factori importanți sunt: temperatura, zgomotul, zonele de depozitare, calitatea materialelor.
Rămâne la latitudinea echipei să combine diferitele stiluri. În tot ce se întreprinde, regula generală este cea a simţului estetic şi o bună cunoaştere a conceptului de SPA. Atmosfera creata pot fi moderna, tradiţionala, futurista, minimalista sau pur-si-simplu ORIGINALA !.
Armonizarea tuturor criteriilor amintite depinde de profesionalismul celor care proiecteaza spaţiul (http://fitness.com.ro/content/14-spa ) şi de finantarea deschisa de Proprietarul proiectului.
Vă doriți sa impelentați un astfel de business, însă nu știți la cine sa apelați pentru a primi sfaturi obiective și îndrumare corectă?
Echipa noastră vă stă la dispoziție:
Cotact : Cezar Gregoriev / +40 0722.368.037